Bewonersavond 11 december 2008.

kennismaking J. Camphuysstraat Bewoners van de Johannes Camphuysstraat verzamelen zich in de Wijkplaats om kennis te maken met Jules Enneking, zijn werk, Johannes Camphuys, het project Straatgewijs en het gedeelde verleden.
beeldje Jules Enneking richt de Wijkplaats in met voorbeelden van zijn werk. Dit is een portret van de huisbaas van zijn atelier, waarmee Jules een deel van de huur van de werfkelder betaalt.
Peter Westerdijk, verzamelaar van Indonesische kunst, deelt copieen uit van de kaart van Indonesie, zodat de bezoekers de eilanden die hij noemde kunnen opzoeken.
Peter Westerdijk begint zijn verhaal met de vraag wie er iets uit Indonesie in huis heeft. Veel aanwezigen vertellen over souvenirs van hun eigen reizen, of door familieleden opgestuurd houtsnijwerk of batikdoeken. In bijna alle families van de aanwezigen is wel een link met Indonesie.

De krissen uit de verzameling van Peter Westerdijk gaan van hand tot hand. De “Hollanders” halen ze uit de schede en raken ook het ijzeren lemmet aan. Herman Keppi vertelt dat Molukkers en Indonesiers dat nooit zouden doen, dat brengt ongeluk.

Journalist Herman Keppi, hier met een kris die in de schede blijft, houdt een bevlogen, persoonlijk en bloedig historisch verhaal over de straatnamen, Johannes Camphuys, de VOC. De tekst van zijn toespraak is hier te downloaden.
De Molukse aardappelkroketten en maiskoeken (van Babby snacks aan de Voorstraat) worden vooral gegeten tijdens het optreden van Carlo Bamba

Carlo Bamba, door Jules uitgenodigd de muzikale omlijsting te verzorgen, speelt in een hardrockband. Deze avond speelt hij acoustische bahasi rock, en een enkele traditional.

Uitnodiging bewonersavond

Flyer Johannes Camphuys Donderdag 11 december 2008, 20.00 uur 22.30 uur in de Wijkplaats, Johannes Camphuysstraat 63.

U bent van harte uitgenodigd in Indonesische sferen kennis te maken met Johannes Camphuys, het werk van Jules Enneking, het koloniale verleden van Nederland, en... de (mede)bewoners.

Loop binnen!

20.00-20.15 Inloop met koffie en thee + welkom door beeldhouwer Jules Enneking
20.15-20.25 Introductie Straatgewijs door Bart Bleijerveld van Het Wilde Westen
20.25-20.55 'Verleden, heden en toekomst' door journalist en schrijver Herman Keppy
20.55-21.30 Hapjes, drankjes en muzikaal intermezzo door Carlo Bamba, Indonesische gitaarmuziek
21.30-21.50 'Indonesisch Houtsnijwerk in wapens' door Peter Westerdijk
21.50-22.00 Workshop info
22.00-22.30 Bewoners inbreng: ideeën, vragen, hapjes, drankjes en muziek